Friday, July 15, 2011

HANIFIAH ANUAR SEORANG PENIPU ONLINE..!!..

     Assalamualaikum semua pembaca blog haziq,dah lama rasanya aziq tk tulis apa2 entry,kali ni azq nk tulis khas tuk GF,serta sanak saudara si EN.HANAFIAH(Sam vanbuuren nama di facebook,tp skrg dah diektive akaunnya) penipu ini,ni adalah kes ke-2 yang haziq alami setelah kecundang buat kali pertama pada tahun 2009.

DETAIL CHETER (INDIVIDU PERTAMA)
NAMA=HANAFIAH ANUAR.
NAMA FB=SAM VANBUUREN.
NO TEPON=017-2842818
NO AKAUN MAYBANK=114290029907
KERUGIAN=RM310 & RM10 tu kos pos pun sy disuruh tanggung !_!
URUSNIAGA=SECONDHAND Blackberry 8520.

DETAIL CHETER (INDIVIDU KEDUA)

NAMA=NAJIB RAMZAN (tak tahu nama betol or tak)
NAMA FB=IZZY SHARIFF
NO TEPON=012-2994130
HUBUNGAN=si Ajib ni Membantu si NAFI memerangkap sy.
PEKERJAAN=menurut fb nya,dia seorang inspektor polis!!..tak tau la betoi or tak

Pada hari selasa 12/7/2011 saya tgk barang2 phone kt mudah.my then pertarik dgn satu iklan phone blackberry model 8520 berharga RM300,yang telah diiklan kn oleh seorang lelaki bernama AJIB,ni facebook dia AJIB SKANDAL PENIPU dia menggunakan no telefon 017-2677702,Then time sy tya dia availble lg tk phone blackberry tu..dia ckp "SORY BANG,BB(blackberry) ORANG DAH BELI,TP NANTI SY TYA KWN SY,SBB DIA ORG MAXIS,JD BARANG ORI AND BOLEH DPT MURAH.


then dia bg no kwn dia nama NAFI/HANAFIAH,then sy kol2 susah betol nk angkat,then bile tya si AJIB tu dia kata kejap lg kol lagi,then tiba2 kwn dia NAFI tu angkat phone,then bermula lah perbincagan sy untuk membeli phone blackberry 8520 seperti yg dijanjikan.

Malam tu jgk dia ckp tlg confirm kn,Then sy pun dgn nafsu yg membuak2 tuk memiliki phone idaman hampir tercapai,tp sy masih bersikap AWAS,sbb sblm ni penah terkena.jd sy try google dulu no phone dan email yg dia bagi,jd tgk dlm record google lelaki ini belum buat masalah lg..and saya juga minta dia akaun facebook dan mintak dia approve dulu..baru saya bank in,sbb dia konon nya duk kt negeri sembilan dan kwn dia AJIB tu duk kat KL,jd phone kne pos dari negeri sembilan ke rumah saya.lepas dia apprve fb sy,sy terus bergegas ke maybank HUJAN2!!. tuk bank in.. !_!


dua gamba diatas ni bukti sy dah add FB dia dan dia minta bank in kt no akaun MAYBANK(114290029907) atas nama HANAFIAH ANUAR


 kat atas ni bukti yang saya dah bank in kt akaun bernombor MAYBANK(114290029907)

dan diatas screen biru ni adalah bukti bahawa akaun MAYBANK(114290029907)  adalah diatas nama HANAFIAH

Lepas saya bank in,keesokkan harinya barang saya yg dijanjikan tak sampai2,sy mula risau,then sy chek kt FB,profile (SAM VANBUUREN) dah diektive,bila sy kol asyk phone dimatikan,kkdg bila sy kol dapat,tp dia engan angkat,sy bagi msj juga,tp tak dibalas,ini terjadi pada dua individu ini iaitu NAFI&AJIB tp ajib profile FB nya masih ada,cuma AJIB ni sy kol dpt,tp dia tak mahu angkat phone,sy bagi msj pun dia buat tak tahu,

Last sekali saya sangat MOHON pada Kak sinar fawRa ibrahim (nama FB) iaitu girlfren nya,adek bradik orang ni iaitu ainudin fazrin / nur athiqah / en juan dan lain2 supaya dapat membantu saya mendapatkan balek wang saya yang telah ditipu oleh individu ini.

Mugkin anda semua hairan kenapa saya tahu fb anda kan,sbb sy dah add si HANAFIAH/SAM VANBUUREN tu,dan sy dpt kn maklumat anda semua di part Sibling dan realationship dengan secepat mugkin,sy "bookmark" page u all,sbb tuk prepare..tak sangka pe yang sy takutkan mmg sudah terjadi.

saya harap anda semua dapat membantu saya..kesian sy..teringin nk pkai blackbery..tp kene tipu pula..hmm..tk de rezki...harap dpt membantu   !__!

NAMA SAYA=HAZIQ NAZIR B.MOHD SIRAT.
NO TEPON=0175402010

8 comments:

  1. klu aq haziq mmg aq cari org tuh... jack trus...

    ~apis@adik manis~

    ReplyDelete
  2. I rse I pon dh trkena RM650....mmg babi mamat ni

    ReplyDelete
  3. alhamdullilah...kedua-dua suspek telah berjaya ditahan reman baru2 ini.terima kasih kepada adik haziq nazir dan warga SKMM dan PDRM.semoga tiada lagi penyangak seperti ini di bumi Malaysia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke dah tak ada bro?

      Delete
  4. Thanks bro atas info,baru2 ni aku jmpe kat mudah ade tab 7 plus,die(nme pompuan) tolak hrge 900,sbb aku pun pnh kne bnde camni(rugi rm750) so before bank in google dlu then jumpe bro pnye blog.slmt 900 aku.anyway,thanks a lot!sblum ni ade gak brader dari perak,glxy tab gak,tolak rm950.aku search2 google "g.appalanaidu" jumpe..rupenye die ni lagi otai,siap tipu beli kete.anyway,skang ni kat mudah tu nak beli gadget2 tu dh xleh cye dah,bnyk gler dh scammer2 kat luar tu,tue,mude sume ade.kalo nak beli gadget pon korban2 la sikit beze hrge tu 100 200 kan,beli kat kedai.janji save.tebgok kat forum2 lowyat pon bnyk gler dh kne scam ni,n mostly report polis tpi xde apepe belaku gak..emm..ontahlee..=.="

    ReplyDelete
  5. Bro i pun kna RM450 30 April 2012. Sial penyagak tuh....Skrunk dier pakai nama Ameen... Maybank Muhammad Aminuddin B. Basharuddin 156094016369 Maybank. Ade info mne dier, bagitau erk...

    ReplyDelete
  6. Memang babi pukimak anjing Hanafiah Anuar eh. Aku dah kene RM680. Aku nak beli BB Torch 9800. Die cakap harga RM650 dan sekali pos kene tambah RM30. Aku just bank in lah. Pukimak punye orang. Babi!

    ReplyDelete
  7. Dia ni memang penipu,siap kerja Petronas Lubricants lagi. Apalagi,buat la report kt company dia,dgr cerita dia ni status manager kat situ. Kalau nak Facebook cari nama Sherlock Aces. Sekarang badan dah ketak2 uols. Kalau jumpalaukkan cukup2,kaki kikis duit perempuan and mak nyah2 walaupun dah ada isteri.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...