Friday, March 22, 2013

PENGGUNA DAN PENGEDAR JTX1000/5000 MERU KLANG


salam semua..rasanya dah lama x main blog ni..sejak kerja di YORK(M) sampai lah kerja ditempat baru ni,sampaikan nk post new story pun dah x ingat macam mna....huhu...nampak sgt dah lama x posting kn..
ok nk dipendekkan cerita sy ni jenis org yang suke pada benda yg berfaedah dan berguna+jimat,tak kira dari segi apa pun,beli kereta ke,beli rumah ke,beli enpon ke,semuanya nk beli yg betul2 menang membeli kalah memakai..ok kali ni nk cerita tentang minyak engine/minyak hitam JTX1000,ni minyak untuk kereta.

sebenarnye dlu slalu sblm ade kete sendri asyik merembat kereta sape2 kt rumah tu,kete atok ke,kete mama ke,kete my father ke..so yg sy thu isi minyak jalan sje,"kkdg x isi pun" hehe...bila dah beli kete sndri "duet sendri okeh"!!cash beli murah2 2nd hand,tp siesly very valueable.. satria mivec 1.6 taun 1995,"time tu umo aku 5tahun..baru kete ni lahir..hahahaa..



owner die melayu,ni pic10pagi dkt rmh owner die (ajib),sy pergi dgn sahabat "fauzi sukaimi aka poji"..ahaha...first try bersama poji neh die yg bwk sbb die de sebijik cm ni..so bwk die..terus die tunjuk tumbh naik atas (good) ler when test drive da car...amek jgn x amek die ckp...so tgh test drive tu sempat sembang dgn owner die..



haziq=ajib,kau pnh dgr minyak engine/itam jtx1000???org kate bagus...kau x pnh try??
ajib=hekk elehhh....kete yg kau tgh pandu ni dlm nye jtx1000 ler... :)



ahaha..x sangke,patut lah bunyi engine senyap gegiler sampai kene matikan radio sbb x dgr bunyi engine sbb bila berhenti dkt simpang,da masuk gear tekan minyak asyk mati jee..huhu...terus sutuju boli..haha..kereta pertama ku..kete kedua nnti tggu ps kwen+da boli rumah..


KEHEBATAN MINYAK PELINCIR JTX 1000 :                           

  1. Diperkuatkan dengan agen penahan tekanan dan agen pencegah geseran untuk mencapai perbatuan 10,000km.
  2. Meningkatkan kuasa & pretasi enjin.
  3. Mengurangkan suhu semasa perjalanan.
  4. Membolehkan pergerakan enjin yang lebih stabil, lancar & senyap.
  5. Mengurangkan & menjimatkan penggunaan bahan bakar seperti petrol, diesel & gas.
  6. Bersesuaian dengan kenderaan yang menggunakan minyak petrol, minyak diesel & NGV.
  7. Menghakis atau mencegah tompokan kotoran minyak & membuatkan enjin kelihatan seperti baru.
  8. Mengekalkan pelinciran terbaik bagi permukaan keluli yang bersentuhan.
  9. Minyak pelincir yang dijaminkan kualiti dengan Sijil ISO 9001

CIRI-CIRI MINYAK PELINCIR JTX 1000 :

                                
  1. Penjagaan enjin yang lebih berkesan (Anti-Sludge, Anti-Rusty & Anti-Oxidation)
  2. Pelincir mineral berteknologi tinggi untuk kegunaan enjin petrol dan diesel. (Multi-Grade oil SAE 15W/50. Sesuai untuk iklim/cuaca panas kerana mampu merendahkan suhu enjin)
  3. Jarak perjalanan lebih jauh sehingga 10,000km.
  4. Penjimatan penggunaan petrol sehingga 25%.
  5. Kos servis lebih jimat. Bagi servis yang pertama kali dengan minyak JTX1000, gunakan sehingga 7000km-8000km sahaja kerana untuk membersihkan saki baki minyak lama dalam enjin. Penggunaan bagi kali yang kedua dan seterusnya, boleh diteruskan sehingga 10,000km. (Oleh kerana penggunaannya agak lama, gunakan penuras minyak (oil filter) yang original atau dari jenis lain yang berkualiti).
  6. Pengiktirafan SAE (Society Automotive Engineers) di peringkat antarabangsa dan Malaysia.
  7. Jenama bertaraf Superbrand Malaysia yang telah melalui pelbagai ujikaji sebelum digunapakai.
  8. Enjin lebih bersih dan tiada tahi minyak ditinggalkan.
  9. Bunyi berkurangan. Lebih senyap terutama ketika pemanduan laju.

PENGIKTIRAFAN:

Berikut adalah pengesahan dan pensijilan dari beberapa pihak yang berkaitan dengan pengujian terhadap minyak enjin jtX1000 dan pengiktirafan terhadap produk ini:
-API American Petroleum Institute
-SAE Society of Automotive Engineers
-ACEA Association des Constructeurs Europeens d’Automobiles
-CUMMINS
-Global DHD-1
-Volvo VDS-3
-Superbrands
-GMP
-PDA 11241
-ISO 9001







































JTX 1000 (MULTI GRED) adalah jenis MINERAL minyak pelincir terbaik untuk kereta, SUV, MPV, 4×4, motorsikal berkuasa tinggi dan lain-lain lagi yang menggunakan bahan bakar diesel, petrol dan NGV.



untuk membeli sila hubungi:

saya haziq (meru klang/shah alam dll) RM170=jtx1000 RM112=JTX5000

Tuesday, November 15, 2011

KEAJAIBAN KAABAH


 DARI TAK PERLU KATA APA2 FACEBOOK

Sedikit maklumat berkaitan Kaabah...

1. Mekah adalah kawasan yang mempunyai graviti paling stabil.

2. Tekanan gravitinya tinggi, dan di situlah berpusatnya bunyi-bunyian yang membina yang tidak boleh didengar oleh telinga.

3. tekanan graviti yang tinggi memberi kesan langsung kepada sistem imun badan untuk bertindak sebagai pertahanan daripada segala serangan penyakit.

4. graviti tinggi = elektron ion negatif yang berkumpul di situ tinggi=doa akan termakbul kerana di situ adalah tempat gema atau ruang dan masa serentak.

5. Apa yang diniatkan di hati adalah gema yang tidak boleh didengar tetapi boleh dikesan frekuensinya. Pengaruh elektron menyebabkan kekuatan dalaman kembali tinggi, penuh bersemangat untuk melakukan ibadat, tidak ada sifat putus asa, mahu terus hidup, penyerahan diri sepenuhnya kepada Allah.

6. Gelombang radio tidak boleh mengesan kedudukan Kaabah.

7. Malah teknologi satelit pun tidak boleh meneropong apa yang ada di dalam Kaabah. Frekuensi radio tidak mungkin dapat membaca apa-apa yang ada di dalam Kaabah kerana tekanan graviti yang tinggi.

8. Tempat yang paling tinggi tekanan gravitinya, mempunyai kandungan garam dan aliran anak sungai di bawah tanah yang banyak. Sebab itu lah jika bersembahyang di Masjidilharam walaupun di tempat yang terbuka tanpa bumbung masih terasa sejuk.

9. Kaabah bukan sekadar bangunan hitam empat persegi tetapi satu tempat yang ajaib kerana di situ pemusatan tenaga, graviti, zon magnetisme sifar dan tempat yang paling dirahmati.

10. Tidur dengan posisi menghadap Kaabah secara automatik otak tengah akan terangsang sangat aktif hingga tulang belakang dan menghasilkan sel darah.

11. Pergerakan mengelilingi Kaabah arah lawan jam memberikan tenaga hayat secara semula jadi daripada alam semesta. semua yang ada di alam ini bergerak mengikut lawan jam, Allah telah tentukan hukumnya begitu.

12. Peredaran darah atau apa saja di dalam tubuh manusia mengikut lawan jam. Justeru dengan mengelilingi Ka abah mengikut lawan jam, bermakna peredaran darah di dalam badan meningkat dan sudah tentunya akan menambahkan tenaga. Sebab itulah orang yang berada di Mekah sentiasa bertenaga, sihat dan panjang umur.

13. Manakala bilangan tujuh itu adalah simbolik kepada tidak terhingga banyaknya. Angka tujuh itu membawa maksud tidak terhad atau terlalu banyak. Dengan melakukan tujuh kali pusingan sebenarnya kita mendapat ibadat yang tidak terhad jumlahnya.

14. Larangan memakai topi, songkok atau menutup kepala kerana rambut dan bulu roma(lelaki) adalah ibarat antena untuk menerima gelombang yang baik yang dipancarkan terus dari Kaabah. Sebab itu lah selepas melakukan haji kita seperti dilahirkan semula sebagai manusia baru kerana segala yang buruk telah ditarik keluar dan digantikan dengan nur atau cahaya yang baru.

15. Selepas selesai semua itu baru lah bercukur atau tahalul. Tujuannya untuk melepaskan diri daripada pantang larang dalam ihram. Namun rahsia di sebaliknya adalah untuk membersihkan antena atau reseptor kita dari segala kekotoran supaya hanya gelombang yang baik saja akan diterima oleh tubuh.


Sesungguhnya hanya Allah Yang Maha Mengetahui

●●●●⊱●●⊱●●⊱●●⊱sebar-sebark
an Semoga Bermanfaat ⊰●●⊰●●⊰●●●●

Wednesday, September 21, 2011

HANAFI PENIPU DAN KONCO NYA

Assalamualaikum semua,sedar tak sedar…sudah raya ke-3 kite semua saat jj menulis blog nie..lama sudah x tulis..huhu..sebelum memulakan aper2 cer..jj nk mengucapkan selamat hari raya kepada fmly jj,tunang jj yg berada diipoh,kwn2,sahabat handai,musuh2,dan semua2 yg mengenali diri ini..jj ingin meminta maaf if ada terkasar bahasa dan terlebey perbuatannaya.


Diepisod kali ni,lebih rancak lagi jj nk bercerita tentang sipenipu internet episode ke-2,sape2 yg terbaca entry “hanafiah anuar penipu” dan ini adalah sambungannya..sebenarnye..hanafiah sipenipu adalah seorang jejaka kacak,hansem bergaya,kaki datin dan sebagainya..haha..yg tu jj tk tau lah..tp sejak jj letak nama dia dan no phone die..ramai yg call jj.dari skandal2 sipenipu tu..smpai lah skandal2 gf die tu…semua nya teruja nk tahu..manakan tidak,sihanafiah and the geng tu terkenal dgn golongan2 profresialnes nya…dari golongan mak datin,juru2 terbang,sipelayan juru terbang(pramugari) dan sebagainya.semua nya bersekongkong for me lah…

OK..nk tahu x ape terjadi selepas jj mengadu dkt kengkawan dia…and nk tahu x nape jj ase semua yg jj hubungi ni seolah2 bersekongkol dgn sipenipu nie..korang ley tengok inbox msj dari kwn die NADIA 
mula2 dia mcm x cye,ps tu konon nye die simpati..dah berkali-kali die ckp nk tolong return duet jj,tp HAMPEH…sedar x sedar,u all ley tgk msj kt atas nie..die ckp si NAJIB RAMZAN tu cosin die…!!sedar tak u all kt etry sblm ni..si NAJIB RAMZAN tu adalah org yg bersekongkol dgn HANAFIAH PENIPU,Then pramugari terlampau tu ckp cosin die!!!..SAH2..ini semua keluarga penipu..nk dipendekkan cite aziq msj dkt fb die neh..ish2…terookkk…

Pas tu..de lg cer..actualy penipu ni adalah penipu beso…dan2…x caye jgk..??Meh jj cite…seminggu sebelum raya 2011neh..de sorang gurl ni…tetiba msj azq..die kate..”weh..pe fb koe..aku pun kene tipuu”..sahh!..betul tekaan mr jj,ni mst de kaitan..korang x caye jgk..???Ni laporan polis yg die buat..die mntk tlg azq suh promot sipenipu ni…so..i do my job..and pless say thanks for me..lol…

DETAIL CHETER
NAMA=ANNA AH CHIA (BKN NAMA SBNR)
NAMA FB=ANNA AH CHIA
NO TEPON=016-6162416
NO AKAUN MAYBANK=15501521681
KERUGIAN=RM850
URUSNIAGA=SECONDHAND Blackberry TORCH


Dak ni lg kesian..dah la blaja lg..ps tu siap pinjam2 lg…lau owner yg bce ni..harap maaf..hehe..ala..x der rezk la tu..hhehe…tgk dlm report polis yg dibuat pada……………..die kne tipu RM850!!!!!!!!!!!!!!!...PERGGHHHHHHHHHHHH……aku lak kne RM310…die kne tipu ngn org yg same yg tipu aku…tp yg aku heran..die bank in dlm akaun name pompuan..tp no tepon same dgn HANAFIAH PENIPU tu..haha..sah2..ini semua GROUP PENIPU terbesar..ade group2 rupenye..so pas ni..u all must beware okeh…!!!.....mcm SIAL betol lah dierang ni…mak bapak dierang x ajar kot..aku sumpah penipu ni dpt penyakit yg tiada ubat melainkan maaf dari org yg ditipu(aku ler..sape lagi)…..
AND KORANG SIPENIPU AWAS!!!...KO KL GASTER KER..BAPE LINE PUN AKU X KESAH…AND JGN ENGAT AKU KOSONG2 OKEH!!..KO MAIN POLIS,AKU MEN POLIS…KO MEN GANGSTER ,AKU PN ADA ORG AKU OKEH!!!...F**K YOU….

AND LAST SKALI,NI LAH GAMBAQ PENIPU TU YG PIHAK POLIS BAHAGIAN SIASATAN JENAYAH BG AKU..(seorang model !!!..s**T!!!)










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...