Friday, March 22, 2013

PENGGUNA DAN PENGEDAR JTX1000/5000 MERU KLANG


salam semua..rasanya dah lama x main blog ni..sejak kerja di YORK(M) sampai lah kerja ditempat baru ni,sampaikan nk post new story pun dah x ingat macam mna....huhu...nampak sgt dah lama x posting kn..
ok nk dipendekkan cerita sy ni jenis org yang suke pada benda yg berfaedah dan berguna+jimat,tak kira dari segi apa pun,beli kereta ke,beli rumah ke,beli enpon ke,semuanya nk beli yg betul2 menang membeli kalah memakai..ok kali ni nk cerita tentang minyak engine/minyak hitam JTX1000,ni minyak untuk kereta.

sebenarnye dlu slalu sblm ade kete sendri asyik merembat kereta sape2 kt rumah tu,kete atok ke,kete mama ke,kete my father ke..so yg sy thu isi minyak jalan sje,"kkdg x isi pun" hehe...bila dah beli kete sndri "duet sendri okeh"!!cash beli murah2 2nd hand,tp siesly very valueable.. satria mivec 1.6 taun 1995,"time tu umo aku 5tahun..baru kete ni lahir..hahahaa..



owner die melayu,ni pic10pagi dkt rmh owner die (ajib),sy pergi dgn sahabat "fauzi sukaimi aka poji"..ahaha...first try bersama poji neh die yg bwk sbb die de sebijik cm ni..so bwk die..terus die tunjuk tumbh naik atas (good) ler when test drive da car...amek jgn x amek die ckp...so tgh test drive tu sempat sembang dgn owner die..



haziq=ajib,kau pnh dgr minyak engine/itam jtx1000???org kate bagus...kau x pnh try??
ajib=hekk elehhh....kete yg kau tgh pandu ni dlm nye jtx1000 ler... :)



ahaha..x sangke,patut lah bunyi engine senyap gegiler sampai kene matikan radio sbb x dgr bunyi engine sbb bila berhenti dkt simpang,da masuk gear tekan minyak asyk mati jee..huhu...terus sutuju boli..haha..kereta pertama ku..kete kedua nnti tggu ps kwen+da boli rumah..


KEHEBATAN MINYAK PELINCIR JTX 1000 :                           

  1. Diperkuatkan dengan agen penahan tekanan dan agen pencegah geseran untuk mencapai perbatuan 10,000km.
  2. Meningkatkan kuasa & pretasi enjin.
  3. Mengurangkan suhu semasa perjalanan.
  4. Membolehkan pergerakan enjin yang lebih stabil, lancar & senyap.
  5. Mengurangkan & menjimatkan penggunaan bahan bakar seperti petrol, diesel & gas.
  6. Bersesuaian dengan kenderaan yang menggunakan minyak petrol, minyak diesel & NGV.
  7. Menghakis atau mencegah tompokan kotoran minyak & membuatkan enjin kelihatan seperti baru.
  8. Mengekalkan pelinciran terbaik bagi permukaan keluli yang bersentuhan.
  9. Minyak pelincir yang dijaminkan kualiti dengan Sijil ISO 9001

CIRI-CIRI MINYAK PELINCIR JTX 1000 :

                                
  1. Penjagaan enjin yang lebih berkesan (Anti-Sludge, Anti-Rusty & Anti-Oxidation)
  2. Pelincir mineral berteknologi tinggi untuk kegunaan enjin petrol dan diesel. (Multi-Grade oil SAE 15W/50. Sesuai untuk iklim/cuaca panas kerana mampu merendahkan suhu enjin)
  3. Jarak perjalanan lebih jauh sehingga 10,000km.
  4. Penjimatan penggunaan petrol sehingga 25%.
  5. Kos servis lebih jimat. Bagi servis yang pertama kali dengan minyak JTX1000, gunakan sehingga 7000km-8000km sahaja kerana untuk membersihkan saki baki minyak lama dalam enjin. Penggunaan bagi kali yang kedua dan seterusnya, boleh diteruskan sehingga 10,000km. (Oleh kerana penggunaannya agak lama, gunakan penuras minyak (oil filter) yang original atau dari jenis lain yang berkualiti).
  6. Pengiktirafan SAE (Society Automotive Engineers) di peringkat antarabangsa dan Malaysia.
  7. Jenama bertaraf Superbrand Malaysia yang telah melalui pelbagai ujikaji sebelum digunapakai.
  8. Enjin lebih bersih dan tiada tahi minyak ditinggalkan.
  9. Bunyi berkurangan. Lebih senyap terutama ketika pemanduan laju.

PENGIKTIRAFAN:

Berikut adalah pengesahan dan pensijilan dari beberapa pihak yang berkaitan dengan pengujian terhadap minyak enjin jtX1000 dan pengiktirafan terhadap produk ini:
-API American Petroleum Institute
-SAE Society of Automotive Engineers
-ACEA Association des Constructeurs Europeens d’Automobiles
-CUMMINS
-Global DHD-1
-Volvo VDS-3
-Superbrands
-GMP
-PDA 11241
-ISO 9001







































JTX 1000 (MULTI GRED) adalah jenis MINERAL minyak pelincir terbaik untuk kereta, SUV, MPV, 4×4, motorsikal berkuasa tinggi dan lain-lain lagi yang menggunakan bahan bakar diesel, petrol dan NGV.



untuk membeli sila hubungi:

saya haziq (meru klang/shah alam dll) RM170=jtx1000 RM112=JTX5000

2 comments:

  1. Buat 'no oil run' macam bardahl buat baru dikira ok, best in the world.....kalau berani laaa.

    ReplyDelete
  2. Оцените! найти проститутку Одессе
    Люблю ласки и бурный СЕКС. Приглашаю в гости на вечер любви и похоти! Безумства следует совершать осторожно

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...