Wednesday, January 19, 2011

Taman Botani ipoh

mukadimah budak ensem
arini cuti,raye taipusam..huhu..jatuh pd ari khamis 20jan2011,so..semua org cuti,termasuk le sy,so mcm biase malas nk study,ni lah keje part time sy,menulis blog...al-kesah...nk cita sikit ttg keindahan taman botani diipoh,u all ley lah p sini,jalan2,joging,dating,riadahing,cuci2 mate,telinge,kepale(yg laki tlg fhm,bkn kepale bwh nu ea),dan sebagainya..tp NO romen2 kt sini..HARAM...haahaa


ha!!!sape tuh..huhuu..ni le dak kecik,nama nya noen,tp sy pgl mama..we two p taman botani nek kete die meyh,pakcik mne de kete,tk pe..t pakcik trus beli rumah,dah kawen bru beli kete,first2 ni lah tmpt kunjungan we two,jamban bin tandas taman botani ipoh,so u all tk ya wisau,nk berak kencing amat selesa.

ni pemandangan dari tepi sewaktu u all nk p,tmpt ni amat lah menarik sekitar 3kali padang bola sepak ja,nk keliling taman botani ambil masa +-30 minit je,tp lau dating2 mmg 2jam pun tk cukup..adoii..huhuhuu..

 (best tak kt sini???..)
 ni kira tempat joging lah...amat le best,spe nk kuruskn badan,ley le join taman botani neh,sbnr nye alat dummy kt gmy2 tu sbnr nye ade,tp i luper lah nk amek pic,,kira spe nk muscle2 kn badan mcm we 2 ley lah..pree of charge je ok

(budak comel bg ikan makan)
kat sini yg lagi menarik sebenarnye ikan2 dilautan,ops..bkn lautan,tp dipersisiran tasik,sepanjang perjalanan,anda semua akan mengelilingi suatu tasik yg dipanggil tasik lah!!tk kn dipanggil sungai pulak..adoiii..

(ikan yg terdapat di tamanbotani ipoh)
kt sini byk ikan,mcm2 ikan,ade yg besar lengan,kaki,peha,besau bas pun ada..tak caye tgk ni,bsau giler,,mereka dan keluarga mereka ni khas tuk tgk2 je..no pancing2 okeh..HARAM,kt sini tk ley pancing,tp yg i geram..de ikan kelisa..bapak besaa...
(Yang neh pun dak kecik tu suh letak..die pakse!!huuu)
 ni contoh2 org berdating kt sane..tak pegang2 tk pe..,duduk renggang2..bertambah syg...heeeeee
apapun abes sudah entry i pd hari ini..sekian...w.slam....

2 comments:

  1. HAHAH
    cantik wo tempat tu
    nanti next week g Ipoh
    nak paksa kakak bawak g sane lahh

    ReplyDelete
  2. hahakss...dtg lah..jgn luper bwk roti tuk bg ikan makan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...