Tuesday, November 9, 2010

Pasangan sekarang byk tk sesuai?betul ke..??



korang semua perasan..??korang ni cantik?ensem?or segalanya yg bersifat kepada positive,urmm.bkn tajuk tu yang sy nk citer,skrg ni...tersedar atau tidak,semua nya dah contra sekarang neh,mksd ku dari segi hubungan,kalau dulu kite slalu nmpk wanita yg cantik,mesti kebanyakannya tuk boy yg ensem(pd mata lah) dan sebalik nye pula pada wanita.tp rata2 zaman ni semua dah contra,laki ensem,biasenye dengan pompuan yang tk seberapa,kkdg dgn perempuan yg biasa2 shj,dan wanita cantik pun mcm tu,slalu byk yg berpasangan dgn laki yg biasa-biase saje.nk tau apa antara faktor nya..???

Sebelum membaca,hendakkah anda jgn perasan cantik dan hensem..(CH) adalah singkatan cantik hensem.

  • Selalu laki ensem & pompuan cantik tak boleh dipercayai..kuat pembohong,kaki curang,kaki kencing berak dan sebagainya..^_^

  • zaman skrg ni,ensem dan cantik bkn lagi ukuran,tp $$ !!!!!!Tuk lelaki,muke korang ensem mne pun,lau $$ nye tk de,jgn arap le...kecuali pasangan korang jenis yang bersyukur.

  • And,mungkin gurl yg cantik dan boy yg ensem mereka tk mau kn pasangan mereka tu terlalau menonjol sangat,mgkn susah nanti bagi dierang tuk jaga,dah cantik/ensem kn,..mesti lah byk peminat..so,mst le pemiliknya ssh hati,kejap-kejap bunyi phone,kejap2 bunyi msj.. 

  • faktor lain lak,biasanya..wajah yg menyerlah(tak kira laki pompuan) akn timbul satu sifat dimana dipaggil "bangga diri/ego melampau"jd,golongan ni biasanya jual mahal,jd tk hairan lah kalau gurl/boy yg CH ni mcm sombong sedikit dan susah untuk digauli,kira jual mahal lah.Tu sebab,bila laki ensem nk mencuba nasib dgn pompuan yg agak berupa,rata2 mereka menyerah kalah,kira sama cm pompuan lah..golongan pompuan pn menyerah..mana tidaknya,sama-sama ego...dlm diri de perasaan aku yang terbaik dan aku yg ter CH.

  • Selalu nya,bila kite ditemukan dgn seseorang kite mst nk mcm die mengharap kit le..kire ade terhegeh-hegeh kit kt kitew kn,bru le perasaan dlm hati ni berbunga,dlm hati,"woww..syg betol die kt aku"..abes tu cube kamu semua fikir,kalau dah sama-sama mengaku cantik/ensem,ade ke org yg nk terhegeh2 kn ngn korang korang semua??mst tk de kn,sbb masing2 menunggu...

  • Dan sebab lain pula,mugkin...dan selalunya..lelaki ensem ni playboy,dan gurl cantik ni playgurl,bkn ku mksd semua lah,tp rata-rata...kate kwn,padahal..syg-syg tue..haha..kire mau market juga lah meyh...
 
  • Jadi tk hairan lah kalau zaman skrg ni ramai wanita cantik & lelaki ensem yg single mingle,sbb mmg hakikatnya wanita cantik tk percaya lelaki ensem,dan laki ensem tk percaya wanita cantik sbb mereka sendri tau ape sebab nya,bb mereka pun ckp diri sendri cantik dan ensem,CH adalah mende yg sama dan serupa maksudnya,cuma perkataannya diasingkan tuk jantina yg berlainan,tp hakikatnya merujuk pekara yg sama,iaitu keindahan yang diciptakan oleh yang maha kuasa.

  • faktor yang ke9,penat neh nk citer..huhu...faktor nya ialah cantik dan hensem ni adalah merujuk suatu perkara yang luas maksudnya,dalam kamus dewan cuma mengatakan suatu yang indah serta sedap mata memandang,senang kate yg ++ shja, perasaan megatakan CH tu adalah terlalu byk maksudnya terutamanya bg pandangan setiap individu,kkdg org ni ckp dak tu cantik lah,ensem lah..padahal pd pandangan kite "ala..biase2 je aku tgk".."cett,ini yang korang kate ensem,mcm penyapu je muke de" dsb..,ia bergantung pada individu2 tertentu mengikut gerak fikiran mata serta hatinya. 

  • Lastly,kemungkinan besoo..mereka2 ni jenis yang bersyukur dan fikir panjang tentang 10/20 thun akan datang,jadi sebab tu mereka yang bergelar diva/artis malaya neh pasangan nye biase-biase je..senang nk kawal dan control,lagi satu lau dua2 dah ego..spe yg nk mengalah..??..aku le yang tolong mengalah bg pihak org2 ensem dan cantik2 belako nie...hehe...


jadi jangan lah korang semua hairan,mengapa bila satu ari nanti korang jmpe pasangan-pasangan orang kt luar sane,korang ckp itu ini itu ini,atau pun sng kate yg ku maksud kan korang sendiri terlibat dalam situasi macam nie..hehe,sebab mereka lebeh mengetahui,hehe..for me,tak kesah lah cantik atau tidak,janji cantik dimata dan dihati ku,sudah memadai...



sekian..jejaka jambu yg tk berapa nk jambu

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...