Thursday, November 11, 2010

Kulup & melaniey (mila)

Assalamualaikum semua..
Arini beta nk citer kit tentang smthng interesting tuk share,hehe..last week rasenye 31 October  2010 ku pergi kt petworld dkt tenet..lebey kurang lah cm tu,ku tgk byk haiwan2 menarik,huhu..for your all information,ku mmg minat binatang dr kecik,kt rmh duk kt kg,,mmg bagi ku peluang laksanakan hobi ku ni,mcm2 pernah ku bela,hamster,kucing,monyet,kura-kura,ekan(kelisa,flowerhon,dsb) kalejengking,labu labi,ayam serama dan mcm2 lah.dah mcm zoo rmh aku neh

panjang kate mmg aku mnt binatang,tp 4 your information gak,ku ni tgn panas,”nenek aku ckp le” bela pe je,mst mampus..haha..mmg pun,takat ni semua mampus..padahal aku dah bela and caring sepunuh kasih syg gtue...duit jgn kate lah..biase lah org dah mnt,tk mkn pun tk pe..tu time kecik2 ar


Baru mlm td aku amek menatang baru nie,nme die hedgehog,ni binatang asal dari timur tengah/afrika/ dsb.die ley idup 4-7 tahun,boleh mencapai berat biase 200/300gm je,besar nye plak blh smapi besar 2 tapak tgn org dewase.idup dlm suhu normal,tp panas sikit 65-85oF,yg aku pya ni umur dlm 3 bulan,comel lagi.


First2 bwk balek,mmg garang,aku nk pegang pn die kembang kan bulunye..abes tgn kene cucuk duri die...sng kate mmg full protectd le bdn die..fuction gak duri die,saket siot..huhu..tp yg betina mengade,aku gode sikit dah cair,aku bru usap perot die..dah mengereng kesedapan..haha..pe lagi,aku wt le xperiment memegang hedgehog neh. 
ni gamba die selepas beberapa jam aku belasah..haha..mmg cute lah,dah tu yg jantan dah tk garang,yg betina da tk garang,so sng kit kje aku,cume aku nk kne byk kn lagi mse ngn si kulup & melani neh..


ni sangkar die..tecik je,sng kit nk bwk g ipoh nnti...ahahaha...

4 comments:

  1. Salam Haziq..tq coz advertise iklan hedgehog tu kat sini..bangga tgk heheheh...jaga la sikulop dan melaniey elok2 k..if ada kawan2 yg berminat leh info akk..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...